Een poosje geleden sprak ik iemand en ons gesprek kwam op veilig en milieuvriendelijk schoonmaken zonder chemicaliën. Degene die ik sprak heeft nog jonge kinderen en doordat zij veel op de vloer spelen was hij aan het denken over de beste manier van schoonmaken in huis.

Sinds een aantal maanden had het gezin een Kangen® apparaat in huis en hij vroeg aan mij hoe ik de schoonmaak met jonge kinderen aan zou pakken. ‘Want’, zo zei hij, ‘ik herinner me nog dat je daar wat over vertelde, maar geen idee meer wat’.

Veilig schoonmaken zonder chemicaliën

En dat is wat ik vaker ervaar. Mensen die superblij zijn met hun Kangen® apparaat en het water met liefde drinken, maar verder eigenlijk weinig gebruik maken van alle toepassingen. Jammer, want het is een multifunctioneel apparaat. Het Kangen Water® kan helpen om de balans in ons lichaam te ondersteunen. Daarnaast zijn er watersoorten die ervoor zorgen dat we milieuvriendelijk schoon kunnen maken in ons huis of bedrijf. Deze verschillende soorten water hebben allemaal één overeenkomend voordeel. Bij gebruik ervan heb je namelijk geen schoonmaakmiddelen meer nodig! Dat zorgt dus voor vermindering van chemische stoffen in huis en natuur. Verder zorgt het ook voor vermindering van plastic afval doordat je geen flessen met allerhande reinigingsmiddelen meer hoeft aan te schaffen. Een WIN – WIN situatie dus.

Chemisch reinigen

Hoewel veel mensen tegenwoordig bewust zijn van het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen worden er voor bepaalde klussen vaak nog agressieve stoffen gebruikt. Stoffen met bijv. lysol, alcohol en bleekmiddel kun je probéren om veilig te gebruiken, maar zelfs dan heeft het effect op o.a. onze longen. Staan we hier eigenlijk wel voldoende bij stil of gaan we ervan uit dat het veilig is omdat het ‘normaal’ is om te gebruiken? En vooral als we zulke schoonmaakmiddelen gebruiken in ruimten waar ook onze kinderen en huisdieren komen, dan mogen we ons afvragen wat de gevolgen ervan kunnen zijn.

Milieuvriendelijk reinigen

Maar wat dan? Want wanneer we op natuurlijke basis willen reinigen, bijv. met azijn, dan worden de ziektekiemen en bacteriën die we juist ook aan willen pakken, niet gedood. En kopen we milieuvriendelijk reinigingsmiddelen, weten we dan wat al die ingrediënten precies inhouden? Want is het niet raar dat op een bekend eco-vriendelijk afwasmiddel een groot embleem van gevaar staat? Veroorzaakt huidirritatie… en verder? Veroorzaakt oogletsel en er staat zelfs bij ‘Oogbescherming dragen’. Zie je jezelf al de afwas doen? Nee, geen wonder dat je het uit de buurt van kinderen moet houden!

De vloer milieuvriendelijk schoonmaken

Terug dus naar de vraag hoe je schoon kunt maken als je een Kangen® apparaat in huis hebt. Dat hangt er vanaf wat je schoon wilt maken. Je kunt namelijk gebruik maken van drie verschillende soorten water. Allereerst water dat je kunt gebruiken voor normale schoonmaak, zoals dweilen, afwassen, ramen wassen, spiegels wassen etc. Dus de ‘gewone’ schoonmaak zeg maar. Dit doe je met licht zuur water en dit werkt super op allerlei gladde oppervlakten.
Ditzelfde water kun je overigens ook gebruiken voor je huid en haar, dus dat geeft meteen aan hoe veilig het is. Ik weet dan ook nog goed wat een feest het voor onze jongste was dat hij kon helpen ramen wassen en tegelijkertijd kon kliederen wat hij wilde. Het liep uit op een watergevecht, wat voorheen niet kon toen ik nog schoonmaakmiddelen gebruikte.

De oven milieuvriendelijk schoonmaken

Door een toevoeging van een zoutoplossing aan het Kangen® apparaat, kun je sterk zuur en sterk basisch water maken. Het sterk basische water emulgeert met vette / olieachtige stoffen. Hierdoor is dit water super geschikt voor de schoonmaak van alle vette dingen. Je maakt er dus de oven en de afzuigkap mee schoon, maar ook het BBQ-rooster, grillplaat en zelfs de frituurpan.
Ik geniet er altijd enorm van om de verbazing bij mensen te zien als ze hun vette pan of plaat schoonmaken met koud water. Je kunt toch haast niet geloven dat dit werkt!

Desinfecteren, maar dan op een gezonde manier

Waar ik echter vooral over gesproken heb met de man die veilig schoon wilde maken met zijn kinderen in huis is het sterk zure water. De wetenschappelijke naam voor dit water is Hypochlorous Acid (HOCL)) en het is desinfecterend. Dit water is krachtiger dan bleekmiddel, maar volledig veilig voor de huid. 
Je kunt het gebruiken om het aanrecht of de vloer te desinfecteren. Maar ook om de wc milieuvriendelijk schoon te maken. En wat denk je ervan om dit water te gebruiken op de momenten dat onze politieke leiders de chemische desinfectiemiddelen voorschrijven? Dan loop je geen gevaar op huidirritatie of allergische reacties. Daarnaast voorkom je het ontwikkelen van resistentie bij de micro-organismen.
Naast het veilig desinfecteren van jouw handen kun je er zelfs (open) wonden mee desinfecteren!

Verschillende medische onderzoeken* hebben aangetoond dat het sterk zure water uit het Kangen® apparaat organismen kan doden. Het gaat hierbij dan om bacteriën, schimmels en virussen. Dat doden gebeurt in de meeste gevallen binnen 30 (!) seconden.

Veilig én milieubewust schoonmaken zónder chemicaliën is mogelijk

Wanneer je een Kangen® apparaat in huis hebt is het dus mogelijk om zo’n beetje elke schoonmaakklus aan te pakken. Je gebruikt dan dus alléén water! Geen (chemische) schoonmaakmiddelen meer. Dit is super fijn in huis, helemaal wanneer je jonge kinderen hebt. Maar daarnaast is het ook prettig om de verschillende soorten water bedrijfsmatig in te kunnen zetten. Want wat denk je van de schoonmaak in verzorgingstehuizen, kinderdagverblijven, wellnesscentra, restaurantkeukens, salons en noem maar op…

Wil jij ook zo schoon kunnen maken?

Wil je meer informatie over het Kangen® apparaat of er zelf een aanschaffen? Laat het me dan gerust weten, want ik help je graag verder. Ook kun je aansluiten bij een online presentatie waarbij ik ook testjes laat zien. Een Kangen® apparaat in huis en/of bedrijf biedt  enorm veel mogelijkheden én daarmee voordelen. Voor jezelf, jouw dierbaren én jouw omgeving!

Oh en wellicht een leuk weetje: ik heb mijn online platform bijna klaar! Hierop komt alle informatie over het Kangen apparaat en de andere producten van Enagic® te staan. Wanneer jij een product via mijn aanschaft, krijg je al die informatie er gratis bij. Zo kun je steeds nazoeken hoe je alle soorten water kunt gebruiken, zodat je steeds meer gaat ondekken van alle mogelijkheden die dit apparaat jou biedt!

* Bronnen:

Chat openen
Hallo,
Leuk dat je contact opneemt.
Waarmee kan ik je helpen?