Een tijdje geleden kwam ik de term Aleppo Zeep tegen en ik ging eens even kijken wat dat precies was. Ik vond verschillende info en raakte geïnteresseerd in deze zeep
Aleppo zeep komt van oorsprong uit de stad Aleppo in Syrië. De zeep wordt hier al honderden jaren volgens dezelfde traditie geproduceerd. De zeep wordt gemaakt op basis van olijfolie met daarbij verschillende percentages laurierbessenolie. Hierdoor ontstaat ook de bruin/groene kleur en een karakteristieke geur. De zeep is 100% biologisch afbreekbaar

De olijfolie heeft een voedende en verzachtende werking op zowel de huid als je haar.
Hoe meer laurierolie de zeep bevat, hoe zachter en verzorgender de zeep is. Door de antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen van laurierolie ondersteund Aleppo zeep goed bij huidinfecties en het genezen van insectenbeten, snijwonden en kneuzingen.
Ook bij haaruitval en roos wordt deze zeep aanbevolen. Aleppo zeep met minimaal 40% laurierolie kan ook ingezet worden bij psoriasis.

Toepassingen Aleppo zeep

De zeep heeft ontzettend veel toepassingen:

  • Handzeep 
  • Body Wash
  • Voor de Babyhuid en intieme verzorging. Vooral de zepen met een lager laurieroliegehalte (>20%) zijn mild en perfect voor de gevoelige babyhuid.
  • Gezicht(smasker). Voor elk huidtype, zelfs de gevoelige huid. Laat de zeep evt. een minuut intrekken om meer effect te krijgen. De zeep hydrateert de huid.
  • Shampoo Het resultaat is glanzend, schoon en vol haar. Wrijf de zeep gewoon over je hoofdhuid, laat het schuimen, spoel af. Eventueel herhalen als het nodig is.
  • Scheercrème. De antibacteriële eigenschappen van de Laurierolie maken Aleppo zeep de perfecte scheercrème. Laat het schuimen met behulp van een scheerkwast of in je handen.
  • Vloeibare Zeep. Perfect te gebruiken als handzeep óf als wasmiddel.

Die laatste toepassing wilde ik zelf ook wel eens uitproberen en ik besloot om vloeibare zeep voor de was te maken. Ik gebruikte daarvoor een blok Aleppo Zeep, wassoda en water. De Aleppo zeep raspte ik (45 gr.) en voegde ik toe aan de pan met gekookt water. (pan kan na het koken van het vuur). De Aleppo rasp blijf je net zolang door het water roeren totdat alles gesmolten is. Dan voeg je de wassoda toe (45 gr). (Voor bonte was kun je dit weglaten.)
Vervolgens laat je de pan een nacht staan en de volgende dag roer je het geheel nog eens goed door tot een egale massa. (wanneer je een zeepsoort met bv kokosolie gebruikt, zal alles erg dik zijn en kun je evt mixen met een staafmixer). Het wasmiddel schenk je in een schone flacon en vervolgens kun je wassen met een heerlijk natuurlijk wasmiddel!
Ik heb het zelf nu al voor verschillende wasbeurten gebruikt en ben erg tevreden!

Aleppozeep kopen

De Aleppo zeep koop ik in de webshop van Funjar.nl  Ze zijn samengesteld uit verschillende oliën. Hieronder geef ik graag een opsomming van de oliën en hun werking. Doordat de oliën verwerkt zitten in de zeep is de werking minder krachtig dan wanneer je de olie puur zou gebruiken (puur gebruik wordt bij sommige van de oliën afgeraden ivm sterke reacties).

Olijfolie is rijk aan antioxidanten en vitamine E. Antioxidanten werken effectief tegen vrije radicalen en helpen dus mee om veroudering te voorkomen. Olijfolie hydrateert, voedt en beschermt de huid. Daarnaast heeft het een herstellende eigenschap.

Laurierbesolie is heilzaam bij een droge huid en heeft daarnaast zuiverende, helende eigenschappen en een kalmerende werking. Ook wanneer de huid onregelmatigheden bevat door huidinfecties, insectenbeten of snijwonden is laurierbesolie goed in te zetten. Laurierbesolie stimuleert verder de doorbloeding en kan ingezet worden tegen roos en haaruitval. Net als olijfolie is laurierbesolie rijk aan antioxidanten.

Granaatappelolie is ideaal voor de rijpere en vermoeide huid. Ook deze olie is rijk aan antioxidanten. De granaatappelolie houdt de huid elastisch, jong en strak.

Druivenpitolie wordt geperst uit zaden (pitten) van druiven. Het bevat veel linolzuur en wordt vooral gebruikt voor de vette en onzuivere huid. (acne) De olie ondersteunt cel vernieuwing en hydrateert diep waardoor het ook goed te gebruiken is bij rimpels en littekens.

Kaneelolie kan de droge huid kalmeren en pijn en stijfheid in de spieren en gewrichten verlichten. Kaneelolie heeft antibacteriële eigenschappen en daardoor geschikt om te gebruiken bij acne, huiduitslag en infecties.

Kokosnootolie helpt om de huid soepel en veerkrachtig te maken. Bij eczeem kan het helpen de huid minder jeukerig of pijnlijk te laten voelen. Ook bij een verbrande huid kan kokosolie helpen door de voedende en herstellende werking. Kokosolie hydrateert en kan het collageen stimuleren, waardoor de huid verstevigt en fijne lijntjes en rimpels verminderen.

Zwarte komijnolie wordt gewonnen uit de zaden van de nootmuskaatbloem (Nigella Sativa). Eén klein zaadje bevat maar liefst meer dan 150 essentiële oliën, zoals omega 3, 6 en 9. De olie kan helpen bij een droge huid, eczeem, psoriasis en acne. Voor het haar geeft deze olie ook een goede hydratie en kan roos verminderen.

Arganolie legt een heel dun laag over de huid waardoor de huid haar vocht beter vasthoudt en soepel aanvoelt. Arganolie is rijk aan vitamine E. Door de hydraterende werking geschikt voor de droge huid. (Aleppo zeep met Arganolie zit in het Luxe Aleppo Zeep pakket)

Aloë Vera bevat vele vitaminen, mineralen en eiwitten die de huid kalmeren. Daarnaast werkt het hydraterend en kan het, door de antibacteriële werking, gebruikt worden bij huidproblemen als acne, eczeem en psoriasis. (Aleppo zeep met Aloë Vera zit in het Luxe Aleppo Zeep pakket)

Chat openen
Hallo,
Leuk dat je contact opneemt.
Waarmee kan ik je helpen?